«

»

Ospel & Nederweert in Actie klaar voor de start!

Moeder van Dave op de valreep weer thuis!!

Het was spannend afgelopen dagen of Jeanne Op ’t Root tijdig het ziekenhuis zou kunnen verlaten… Pas vanmiddag gaven de artsen groen licht om Jeanne naar huis te laten gaan, om daar verder te herstellen van haar verwondingen ten gevolge van het verkeersongeval van afgelopen vrijdag.

Dave heeft zijn moeder nog niet gezien sinds het ongeval , omdat hij hier niets mee kan op zo’n moment. Zijn structuur en voorspelbaarheid van de dag moet gewoon zoveel mogelijk door gaan, anders gaat het mis… Wel is hem vrijdagavond verteld dat mam de auto kapot heeft en ze in het ziekenhuis ligt met het been in de gips… Dave is onrustig deze avond, maar Frans weet dit onder controle te houden.

Het feit dat de rust in de thuissituatie gehandhaafd blijft en zijn vertrouwde begeleiders de zorg van Jeanne ’s morgens overnemen, maakt dat Dave de dag weer redelijk in kan gaan. De onrust is er wel… Het is voor hem heel moeilijk te begrijpen wat er allemaal gebeurt. De dagen zijn de afgelopen weken al erg onvoorspelbaar geweest met alle voorbereidingen voor “Ospel & Nederweert in Actie”, waarbij zijn omgeving helemaal verandert en er dagelijks vreemde mensen en machines in zijn buurt zijn. En dan is ineens ook nog zijn moeder weg… en in het ziekenhuis.

Jeanne vertelt hoe belangrijk het voor Dave is dat ze thuis is op het moment dat Dave morgen op vakantie gaat: ”Ik moet thuis zijn wanneer Dave morgen gaat! Temeer omdat de 1e uithuisplaatsing die Dave meemaakte een crisisuithuisplaatsing was, omdat zijn vader Frans in het ziekenhuis was komen te liggen met een hersentrauma. Nu Dave morgen op vakantie gaat omdat het tuinhuis verbouwd gaat worden, moet hij zien dat ik thuis ben en moet rusten… Het blijft afwachten hoe hij morgen zal reageren, wanneer hij met zijn begeleiders weg gaat… We hebben alle vertrouwen in het zorgteam, dat is het probleem niet. Maar in hoeverre hij nu bang zal zijn dat hij weer uit huis geplaatst zal worden, weten we niet! Nog iedere dag vraagt Dave aan ons of hij in zijn eigen bed mag slapen, na de 2 mislukte uithuisplaatsingen. Uitleggen kunnen we hem dit niet. Pas morgenvroeg zal Dave horen dat hij op vakantie gaat en hopen we er het beste van…!”

 

Coop Phicoop overhandigt laatste statiegeldopbrengst en sponsort een levensmiddelenpakket voor Dave!

Henk, Jean & zoon Diego Nabben zorgen voor een waar “Welcome Home” voor Jeanne Op ‘t Root. Een bos bloemen, een levensmiddelenpakket voor Dave om mee te nemen en de opbrengst van de statiegeldactie voor Dave!!! “Maar voor die opbrengst hoef je mij niet te bedanken…”, zegt Henk met een bescheiden glimlach. “Dat is nou de bijdrage van de inwoners van Ospel!!” Zichtbaar is Jeanne geraakt door wederom een enorm opgehaald bedrag van € 294,85!!!

De totale opbrengst van de statiegeld actie voor Dave Op ’t Root, die in mei van start ging, is maar liefst € 784,80!!!

Lieve mensen, dit is geweldig! Heel hartelijk bedankt!

 

Veel media aandacht rondom Ospel & Nederweert in Actie!!

Morgen is het dan eindelijk zover en zal de “Ospel & Nederweert in Actieweek” van start gaan…. Weert TV zal deze week de actie volgen en de beelden uitzenden tijdens de nieuwsuitzendingen. Ook zal SBS6 filmopnames komen maken en de wens van Anita Sonnemans in vervulling laten gaan. “Ik wil via deze weg aandacht vragen bij de landelijke politiek, om te komen met een oplossing voor mensen zoals Dave! Wat er nu gebeurt is met de moeder van Dave, is de angst van iedere ouder die noodgedwongen zelf de zorg op zich moet nemen voor hun kind. Voor deze specifieke gevallen moeten middelen beschikbaar komen, om zorg op maat te kunnen bieden! Iemand die blind is of een andere beperking heeft, kan ook niet zonder gepaste hulpmiddelen door het leven. Bij mensen met een dergelijke zware vorm van Autisme is zorg op maat een pure noodzaak!”