«

»

AUTI-Empathie helpt gezin EénVandaag

 

Jeanne en Frans op 't Root

Jeanne en Frans op ‘t Root

Onlangs is er een uitzending geweest op EénVandaag rondom de problematische thuissituatie van Dave Op ‘t Root uit Ospel.
Anita Sonnemans van AUTI-Empathie draagt haar steentje bij door het mede oprichten van Stichting AUTHENS en organiseren van “Ospel & Nederweert in Actie”.

Momenteel wordt er actief gezocht naar sponsoren om de zorg voor Dave te optimaliseren. De ouders zijn echt aan het einde van hun latijn.

Bekijk de reportage:

Help mee aan het optimaliseren van zorg voor Dave!

Hoe mooi zou het zijn, wanneer de gemeenschap van Ospel een steentje bij zou kunnen dragen aan een klein beetje meer ademruimte voor Jeanne & Frans Op ‘t Root en hun zoon Dave. Samen met de ouders, broer Jargo, het huidige zorgteam en ik zelf zijn we momenteel bezig om een Stichting op te richten voor Dave, daar dit hopelijk meer mogelijkheden biedt voor Dave en het ontlasten van Jeanne en Frans.

Gezien de geringe draagkracht welke de ouders nog over hebben, na jarenlange intensieve zorg voor Dave, zijn we actie gaan nemen. De oprichting van een Stichting is er één van. Sponsoring is een volgende optie waaraan we denken. Bijvoorbeeld:

  • Reclame welke op de bus van Dave staat, waar Dave dagelijks kilometers mee rond rijdt op een vaste route.
  • Praktische hulp voor het gezin (tuinieren, klussen etc.) in en om het huis, zou het voor Jeanne & Frans zoveel draaglijker kunnen maken. (Frans heeft t.g.v. een ongeluk jaren geleden in coma gelegen en nooit meer volledig herstelt. Hij is hierdoor minder goed in staat om zwaar lichamelijk werk te doen, alle hulp is welkom!)
  • Bouw materialen om het tuinhuis op te knappen
  • Sponsoring van kleding voor Dave; op moeilijke momenten scheurt Dave al zijn kleding stuk en is het bijna onmogelijk om steeds weer nieuwe kleding aan te schaffen. (Onlangs organiseerde moeder een T-shirt actie voor Dave bij haar sportclub, om de kledingkast van Dave weer aan te vullen.
  • Eenmalig een geldbedrag waar we zeker een passende invulling voor vinden
  • Een lekker uit eten bon voor Jeanne & Frans, zodat ze weer eens een keertje samen er even tussenuit kunnen

Namens Jeanne en Frans heb ik dit initiatief genomen. Heeft u nog vragen? U kunt me altijd mailen!

Graag zie ik uw reactie tegemoet op emailadres: ospelinactie@gmail.com

Vriendelijke groet,

Anita Sonnemans – de Wit

De Parel van Nederweert:
artikel over de actie voor Dave. Geplaatst met toestemming van Hallo Nederweert /Aqua-Media Adviseurs/www.aqua-media.nl). Artikel mag verder niet zonder toestemming in een andere media worden gebruikt.