«

»

Ook Ondernemend Nederweert sluit aan bij “Ospel in Actie voor Dave Op ’t Root”!!

Geweldig initiatief van Reisbureau Mackus, te Nederweert: Steun aan “Ospel in Actieweek 8 t/m 14 oktober 2012”!!

Dave op 't RootMarianne Mackus van Reisbureau Mackus uit Nederweert reageerde enthousiast, toen de vraag kwam vanuit het team “Ospel in Actie voor Dave Op ’t Root” of ze medewerking wilde verlenen aan het doen slagen van de “OSPEL IN ACTIEWEEK voor Dave Op ’t Root”. Ze deed een oproep aan de ondernemers van Nederweert om een bijdrage te willen leveren aan “Ospel in Actie voor Dave Op ’t Root”. Het bekostigen van een reis voor Dave Op ’t Root en zijn ouders of een bijdrage te leveren aan het project, van welke aard dan ook.

Dave is zwaar autistisch en wordt noodgedwongen opgevangen (middels professionele 1 op 1 begeleiding) achter in het tuinhuisje van zijn ouders, nadat hij 2 mislukte uithuisplaatsingen meegemaakt heeft. Het is niet meer mogelijk om hem nog een derde keer uit huis te plaatsen. Daarvoor is Dave inmiddels te erg beschadigd door zijn opgedane ervaringen. Onlangs was zijn verhaal te zien in een uitzending van 1 Vandaag, waarin de politiek gevraagd werd zich meer te verdiepen in de ernst van de betreffende situatie, zoals ook in de situatie van andere soortgelijke gevallen, o.a. Brandon en Dexter. (Mediaberichten hierover te zien op website AUTI-Empathie: www.autisme-thuisbegeleiding.nl)

Om de situatie draaglijker te maken voor Dave en zijn ouders is Anita Sonnemans-de Wit, samen met een team van betrokken mensen, onlangs een actie voor Dave Op ’t Root gestart. Een onderdeel van deze actie is: Opknappen / eventueel uitbreiden van het bestaande tuinhuisje en het onderhoudsvriendelijk maken van de tuin. Realisatie van dit project is alleen mogelijk wanneer Dave niet in de situatie aanwezig is. Hij kan dit door zijn autistische beperking niet aan. Anita Sonnemans kwam daarom bij Reisbureau Mackus met de vraag of zij mogelijk een vakantieweek konden regelen voor Dave en zijn professionele begeleiders & tevens voor zijn ouders, die al in geen jaren meer een nachtrust hebben door de ontstane situatie.

Wilt u ook een bijdrage leveren om de “Ospel in Actieweek 8 t/m 14 oktober 2012” te laten slagen? Sponsor dan mee aan de reis voor Dave en zijn ouders en neem contact op met Marianne Mackus: Brugstraat 30 6031 EG Nederweert (Ook kunt u altijd contact opnemen met Anita Sonnemans: ospelinactie@gmail.com of www.autisme-thuisbegeleiding.nl)

Weert TV zal tijdens de “OSPEL IN ACTIEWEEK” opnames maken en de activiteiten rondom de actie uitzenden

Telefoon: 0495 632001 Email: marianne@reisburomackus.nl