«

»

Jeanne & Frans op ‘t Root dankbaar dat Dave thuis kwaliteit van leven heeft

Jeanne Op ’t Root vangt even een glimp op van wat er buiten gebeurt bij vertrek naar het ziekenhuis.

“Ik weet niet wat ik mee maak….” en heel veel verder komt Jeanne niet uit haar woorden, als ze vanuit de auto ziet hoe iedereen zich inzet om de zorgwoning en de tuin op orde te brengen. Ook Frans ziet vol ongeloof hoe er kei hard gewerkt wordt. De ongestoorde nachten, nu Dave er niet is en hij 24 uur opgevangen wordt, alles wat er gebeurt doet hem zichtbaar goed.

24-uurs zorg inzetten in de zorgwoning is het uiteindelijke doel waar het bouwen van de zorgwoning om is begonnen. Stichting Authens heeft in een zorgplan vast moeten leggen hoe ze de zorg voor Dave gaan overdragen aan de professionals. Maar de inkoop van zorguren is erg kostbaar… “Vanuit het huidige PGB kunnen we nu van de 168 uur die een week telt, maar ongeveer 50 uur bekostigen. Wanneer mensen in de wandelgangen bedragen horen, over de hoogte van een zorgbudget, denken ze dat je de loterij hebt gewonnen… Helaas is dat niet de realiteit.” vertelt Frans.

Anita Sonnemans van Stichting Authens is achter de schermen volop bezig om financiële middelen te werven. Zodra de Actieweek voorbij is, begint ze aan deze uitdaging. “We moeten erin blijven geloven en altijd blijven denken in mogelijkheden. Wanneer je zo niet denkt, kom je niet verder. Buiten het feit dat we het onderwerp bij de politiek onder de aandacht zullen blijven brengen, wil ik een brug slaan tussen zorg & grote ondernemers. Dit is het mooiste wat er is en biedt naar mijn idee kansen. Ik hoop dat deze oplossing zijn invulling gaat krijgen, om ook andere kinderen & ouders met een vergelijkbare situatie, te kunnen helpen met financiële middelen om zorg op maat te kunnen bieden voor deze doelgroep mensen!” Welke ondernemers staan op??
Wilt u ook een financiële bijdrage leveren aan de zorg voor Dave? Alle kleine beetjes helpen en draagt bij aan een goede opstart van Stichting Authens. Een stichting die hopelijk in de toekomst meer mensen kan helpen. U kunt uw bijdrage over maken op rekeningnummer: ING 7238454 onder vermelding van “zorguren stichting Authens”.

 

Ondernemers maken het onmogelijke mogelijk.

Realiseren aanpassing zorgwoning en een onderhoudsvriendelijke tuin in 1 week tijd! Rondom het tuinhuis wordt geweldig samengewerkt! Klusbedrijf Frans van Nieuwenhoven heeft met Caris Karel BV alles onder controle! Glaszetter Jan Niessen sponsort in glas voor het tuinhuis!

 

Wederom is er iets lekkers voor de medewerkers!

Bakkerij Tommie brengt een vlaai voor de medewerkers…. Maria Frenken heeft de coördinatie van de catering helemaal onder controle. De tuinmannen zorgen er weer voor prachtige beplanting…! Roger Houben is wel erg fanatiek… met een gebroken teen strompelt hij rond, maar het werk moet volgens hem toch gewoon door! Nog meer ondernemers in het groen dragen hun steentje bij!