«

»

Fontys Hogeschool werkt mee aan ‘Ospel in Actie’

Koen Slenders van Buiten Gewoon Groene Vormgeving blijft een enorme drijfveer in het project “Ospel & Nederweert in Actie voor Dave Op ’t Root”. Niet alleen heeft hij vele ondernemers uit zijn netwerk enthousiast weten te maken, maar ook nam hij het initiatief om stagiaires in te gaan zetten bij deze inmiddels grootse Actie.

Twan Martens en Maarten Coolen studeren aan de Fontys Hogeschool Eindhoven, waar zij de richting “bedrijfskunde” volgen. Voor deze studie moeten ze een aantal uren vrijwillige stage lopen na schooltijd. Toen het aanbod kwam om mee te kunnen werken aan het project “Ospel & Nederweert in Actie” waren beide studenten al snel enthousiast. En aan opdrachten is er geen gebrek…., dus zijn beide jongens vorige week aangesloten bij het “team Ospel in Actie”. Met name de planning/afstemming van beide projecten (Tuin- & Bouw) en sponsorgegevens beheren, behoren tot hun huidige taken. Een fijne aanvulling voor de organisatie, want dat moet gewoon allemaal goed voor elkaar zijn. De sponsoren maken ons project mede mogelijk en hiervoor willen wij zo correct mogelijk terug doen wat we kunnen. De sponsoren zullen begin volgende week allen vernoemd staan op de website van “Stichting Authens” (www.authens.nl).

Start voorbereidende werkzaamheden

Afgelopen maandag moest er bij de familie Op ’t Root alvast begonnen worden, om voorbereidingen te treffen voor de aanbouw aan het tuinhuis. Daar konden we niet omheen, omdat een fundering nou eenmaal droog moet zijn alvorens er op gebouwd kan worden. Ook Twan en Maarten gingen mee kijken naar de gestarte werkzaamheden en waren onder de indruk van de inzet en het enthousiasme van de mensen die dit mogelijk maken. Ze hadden niet verwacht dat het zo’n groot project zou zijn. Meteen na het bezoek aan de Kuilstraat, sloten de jongens aan bij het werkoverleg wat gepland stond. Ze hebben er zin in en zijn enthousiast van start gegaan.
Erg blij zijn we ook dat Jos Vossen, van Caris Karel BV uit Nederweert , weer zijn bijdrage kan leveren aan het project. Enkele weken geleden ging het niet goed met zijn gezondheid, waardoor hij even geheel uit de running was. We hielden onze adem in, want Jos is ook één van de mensen van het eerste uur en een drijfveer in het project. Jos fijn dat je weer jouw hulp wil en kan inzetten!

Medewerking Gemeente Nederweert

We zijn erg blij met het gegeven dat we in het project “Ospel & Nederweert in Actie” hebben kunnen rekenen op een financiële steun en geweldige medewerking van de gemeente Nederweert. Vorige week heeft de gemeente de beschikking afgegeven om de verbouwing van het tuinhuis te mogen starten, nadat aan alle wettelijk gestelde voorwaarden door “Stichting Authens” was voldaan. College van B&W en alle betrokken medewerkers heel hartelijk bedankt!

Het roer om tijdens de “Ospel & Nederweert in Actieweek”

Op maandag 8 oktober a.s. zal het roer helemaal om gaan bij de familie Op ’t Root. Reisbureau Mackus uit Nederweert heeft het mogelijk gemaakt dat Dave met zijn begeleiders en zijn ouders Jeanne & Frans Op ’t Root, tijdens de “Ospel & Nederweert in Actieweek” op vakantie kunnen gaan. Voor Dave is dit pure noodzaak omdat hij tijdens de verbouwing niet terecht kan in zijn tuinhuis, waar hij 6 dagen per week (tussen 10.30-16.30 uur) opgevangen wordt door zijn begeleiders. Maar ook voor de ouders is de midweek weg een welkome adempauze. Vier nachten ongestoord te kunnen slapen is een weelde voor hen! Want dit is er normaal gesproken niet bij…. Wanneer Dave onrustig is, zijn zelfs de nachtelijke uren, uren van zorg bieden voor Jeanne & Frans. Ze zijn dan ook erg dankbaar voor het initiatief van Reisbureau Mackus, alhoewel ze het natuurlijk wel heel spannend vinden hoe Dave op dit alles zal reageren…. Momenteel is duidelijk merkbaar dat de spanning bij Dave oploopt, nu er van alles gebeurt en verandert in zijn tuin. Hij kan dit moeilijk plaatsen en het brengt hierdoor de nodige onrust met zich mee. Maar het moet even, om de situatie voor de toekomst draaglijker te maken voor zowel Dave als zijn ouders. We vertrouwen erop dat de stabiliteit en professionaliteit van het huidige zorgteam, samen met Jeanne & Frans, Dave door deze moeilijke periode heen zullen trekken. Wij wensen hen en ook alle andere medewerkers aan “Ospel & Nederweert in Actie” heel veel succes!

Marianne Mackus liet me weten dat de volgende Nederweerter ondernemers hun bijdrage hebben geleverd aan het mede mogelijk maken van de reis voor Dave en zijn ouders:

  • GUULKE eten en drinken
  • Arlene uitvaartverzorging
  • IJssalon Florence
  • Kleine Winst
  • Hubo Nederweert
  • Jan Brinkmans Opticien
  • Pleunis Mode

Lieve mensen, namens Jeanne en Frans enorm bedankt voor jullie bijdragen. Dat jullie dit mee mogelijk maken is van grote betekenis! Een speciaal woord van dank aan Marianne die de sponsoractie voor het realiseren van de reis voor haar rekening heeft genomen!

Media

Vanaf volgende week zal Weert TV het project “Ospel & Nederweert in Actie” gaan volgen en uitzenden tijdens de nieuwsuitzendingen en op de kabelkrant. Verder houden we u op de hoogte via Ospel Actueel en Nederweert24 en zijn alle mediaberichten terug te vinden op de site van “Stichting Authens” of op de website van AUTI-Empathie.

We houden u op de hoogte!

Anita Sonnemans
“Team Ospel & Nederweert in Actie”