«

»

Brengt 1Vandaag Ospel in Actie voor Dave op ‘t Root?

Op 24 maart j.l. verscheen er een documentaire op 1 Vandaag, waarin wederom een beroep werd gedaan op de politiek, om gepaste zorg realiseerbaar te maken voor mensen als “Dave Op ’t Root, uit Ospel”. Een 30 jarige jongen met klassiek Autisme, die inmiddels twee mislukte uithuisplaatsingen heeft meegemaakt, waardoor hij nu totaal beschadigd aangewezen is op zorg in de thuissituatie.
Een situatie die, dankzij de fantastische inzet van het huidige zorgteam, bestaande uit ZZP-ers welke in samenwerking met de ouders Jeanne & Frans Op ’t Root is samengesteld, onder controle is. Maar voor hoe lang?! Dat is de vraag die als een duistere wolk boven het hoofd hangt van de ouders van Dave. Ze hebben net als iedereen natuurlijk niet het eeuwige leven en hoe moet dat dan verder met Dave?

Dit is natuurlijk een vraag en angst die vele ouders met een “zorg-kind” zich stellen… Maar in het geval van Dave is de geleden schade na 2 mislukte uithuisplaatsingen te groot! Onmogelijk zal het nog ooit zijn om Dave in een instelling te plaatsen! Door de opgelopen schade zal het voor een instelling niet mogelijk zijn om Dave op te vangen… Simpelweg omdat de middelen er niet voor zullen zijn! Dave heeft nu 6 dagen per week (10.30 – 16.30 uur) 1 op 1, begeleiding nodig. De overige uren worden nu opgevangen door zijn ouders, welke nog een geringe draagkracht hebben.

Met name de angsten van de ervaringen uit het verleden, houden Dave tot op de dag van vandaag nog steeds bezig. Zelfs in de nachtelijke uren houdt Dave met regelmaat zijn ouders uit hun nachtrust en is de zorg, buiten de tijd dat het zorgteam aanwezig is, zeer intensief. Temeer gezien het feit dat beide ouders niet alleen geestelijk kapot zijn, ook nog beide te stellen hebben met de nodige lichamelijke klachten. Mogelijkheid om allerlei noodzakelijke praktische klussen op te knappen is zeer beperkt. Frans die voorheen als fervente timmerman alles kon repareren wat los en vast zit, kan dit t.g.v. een ongeluk met Dave op de tandem, niet meer doen. Dagelijks kampt hij nog met hoofdpijnen en oververmoeidheid door zijn destijds opgelopen hersenbeschadiging.

De draagkracht bij Jeanne & Frans raakt elke dag een beetje meer op… En hoe nu verder in de toekomst?

Jeanne & Frans zouden erg geholpen zijn met hulp van mensen om hen heen. Jaren hielden ze in bescheidenheid vol en hebben ze voor Dave geknokt en wilden daarbij zo min mogelijk anderen tot last zijn.

Namens Jeanne & Frans nemen we nu het initiatief om hulp te vragen van diegene die zich hiertoe geroepen voelt. Het hoeft niet veel te zijn… Hulp in natura of bijdrage van andere aard is meer dan welkom! Parel van Nederweert presenteert in de volgende editie een uitgebreider verhaal rondom de situatie van Dave en publiceert welke sponsoren en/of mensen zich tot dan beschikbaar hebben gesteld om voor Dave in actie te komen.

Wilt u reageren, stuur dan een mail naar: ospelinactie@gmail.com. Mocht u een bijdrage willen storten kunt u dit per email laten weten, zodat u hiervoor de gegevens kunt ontvangen.

Team Ospel in Actie