«

»

“AUTI-Empathie voor ons een schot in de roos!”

Wij hebben een zoon  van 13 jaar en met de diagnose PDD-NOS.  Ruim een half jaar terug  stond hij op het punt om naar de middelbare school te gaan en had daardoor heel veel onzeker factoren in zijn leven die niet gemakkelijk voor hem waren. Om dit in goede banen te leiden hebben we aangeklopt bij Autiempatie voor persoonlijke begeleiding. Dit was een schot in de roos!

Anita heeft een veilige, open band met onze zoon op kunnen bouwen. Hij voelt zich volkomen op zijn gemak. Hierdoor kunnen alledaagse dingen waar hij tegenaan loopt heel goed  doorgrond worden en omgezet worden  in  werkbare handelingen.  Het is zelfs veilig genoeg om hele beladen onderwerpen te bespreken en daar samen een weg voor te zoeken zodat het hanteerbaar wordt voor hem. Hij krijgt duidelijke handvatten om  het dagelijkse leven zo goed  mogelijk te laten verlopen.

Anita is ook bij de besprekingen op school en door de autiproof ‘kijk’ van Anita is vaak snel duidelijk waar de problemen door  ontstaan. En kan er samen met de persoonlijk begeleider  heel gericht gewerkt worden aan goede oplossingen, die ook uitvoerbaar en toetsbaar zijn op school.

Voor ons als ouders is het fijn om met Anita te bespreken wat ons bezighoudt. Anita heeft vaak een verfrissende kijk op dingen. Dit geeft de nodige steun. Er zijn nog  zoveel kleine dingen te leren  die het leven een heel stuk gemakkelijker maken. Niet alleen voor ons maar ook voor broers en zussen.

Anita is een kundig en warme persoonlijkheid, die  meedenkt, begeleidt  en steunt, daar waar nodig.