«

»

“Ospel & Nederweert in Actie” geschokt door verkeersongeval Jeanne Op ’t Root (moeder Dave)

De adem stokt wanneer vrijdagochtend om 8 uur de telefoon gaat bij Anita Sonnemans-de Wit (coördinator Ospel & Nederweert in Actie)…. Jeanne Op ’t Root belt vanuit haar beknelde positie in haar auto, waarmee ze enkele minuten daarvoor een ernstig verkeerongeval heeft gehad. Haar grootste zorg..… “Bel de begeleider!!” en verder heeft ze vreselijk pijn, maar is ze gelukkig nog helder van geest…

Dave moet worden opgevangen en het liefst in alle rust… Hij mag hier nog even niets van meekrijgen… De thuissituatie moet zo normaal mogelijk verlopen voor Dave, om deze dag (en ook de komende dagen) goed door te komen.

Klachten in nek en rug en met ademen beloven niet veel goeds. Met veel zorg wordt Jeanne gestabiliseerd door de hulpdiensten ter plaatse en wordt ze vervoerd naar het ziekenhuis. Het zorgteam rondom Dave kan acuut inspelen op de situatie en de zorg van Jeanne voor dat moment overnemen. Meteen moet bekeken worden hoe de zorg voor Dave nu voor de komende periode opgevangen moet gaat worden.

Jeanne heeft heel erg veel geluk gehad dat ze dit alles nog kan navertellen. Ze komt er met 2 gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een gebroken teen vanaf… Maar de revalidatie zal nog een hele tijd duren.

De geschiedenis herhaalt zich voor Dave Op ’t Root. Deze keer is het moeder Jeanne die uit de thuissituatie wordt weggerukt door een ongeval. Hoe zal Dave hierop gaan reageren?! Een vraag die we alleen maar af kunnen wachten op dit moment. Zoals ook de vraag hoe de komende periode nu verder…?!

Ospel & Nederweert in Actie gaat door…!

Team “Ospel & Nederweert in Actie” besluit om toch door te gaan met alle voorbereidende werkzaamheden. Iedereen is erg onder de indruk, maar vastberaden om alles te doen om de verbouwing van de zorgwoning voor Dave te gaan realiseren. “We moeten nu doorpakken, want er zijn teveel voorbereidingen in gang gezet om deze verbouwing te kunnen realiseren.” vertelt Anita Sonnemans.

De aanbouw van het tuinhuis staat pre-fab klaar bij Caris-Karel BV Nederweert en zal de komende week geplaatst gaan worden.

Realisatie hiervan is alleen mogelijk  wanneer Dave niet in de thuissituatie aanwezig is. Dave gaat daarom, zoals gepland komende maandag naar een vakantiepark. De midweek welke voor Jeanne & Frans gepland stond moest helaas geannuleerd worden.

Vanavond nam Anita Sonnemans de vakantievoucher in ontvangst van Reisbureau Mackus.